Verstuurt uw instelling regelmatig communicaties naar ondernemingen? Papier is toch wel een beetje passé… Kies liever voor digitale communicatie met e-Box. e-Box is eenvoudig in gebruik en beveiligd.

Uw documenten in e-Box: 2 mogelijkheden

Er zijn twee manieren om uw communicatie met ondernemingen in e-Box te onder te brengen.

Documentverzender worden

Als documentverzender publiceert u documenten in naam van uw instelling, ter attentie van de ondernemingen die u moet bereiken. Uw documenten worden gehost op de e-Box-infrastructuur van de sociale zekerheid gedurende hun geldigheidsperiode (die legt u vooraf vast). Technisch gezien publiceert u uw documenten in e-Box via een webservice.

Aanvraagformulier e-Box-verzender(.docx-Nieuw venster)

SOAP documentatie

REST documentatie

API RESTful 2.1 van de e-Box-webservice (in het Engels)(.zip-Nieuw venster)

Documentleverancier worden

Als documentleverancier wordt uw instelling een gegevensbron voor e-Box. U installeert een webservice die het mogelijk maakt om documenten beveiligd te raadplegen. De documenten worden op uw eigen infrastructuur gehost. De webservice moet de API RESTful (openAPI 2.0) van e-Box respecteren. Die geldt als gemeenschappelijk contract voor alle leveranciers van e-Box-berichten.

e-Box Federation webservice (nieuw)

In deze webservice beheert u de gebruiksvoorkeuren van een onderneming voor haar e-Box en de lijst van documentleveranciers (MessageProviders) te beheren. Dat doet u op het centrale niveau van de Federatie e-Box onderneming.
De beschikbare informatie in deze versie is:

  • eboxPreferences: hiermee verifieert u de datum van de laatste consultatie en de opt-in voor e-Box (exclusivelyEbox).
  • providerRegistry: vraag de lijst met documentProviders op, en bekijk de technische informatie nodig om de lijst te integreren.

Opgelet: er is een patch voor de providerRegistry, maar die zit niet in deze versie.

API RESTful van de e-Box Federation-webservice (in het Engels)(.zip-Nieuw venster).